Expedice Ka-Mi-Li proběhne od 22.5.2018 do 3.6.2018 v Řecku


Několik z nás, organizátorů Barokomaratonu a společně s nimi jeho pravidelní účastníci či podporovatelé tohoto závodu si pro letošní rok naplánovalo „běh po Řecku“. Poběžíme ze západního pobřeží z města Preveza přes řecká pohoří ( včetně Olympu a jeho nejvyšší vrcholu Mytikas 2917m n.m.) na východní pobřeží do města Leptokarie. Trasa je dlouhá cca 380 km.

Na našem kontinentu se běží v září dva překrásné běhy. Jedním je v Řecku legendární Spartathlon (www.spartathlon.gr) a druhý, v Čechách nejpopulárnější běžecká akce v přírodě, pod názvem Barokomaraton (www.barokomaraton.cz). Řecký, květnový běh, berou účastníci expedice jako přípravu na tyto dva závody.

Ne každý má takové štěstí jako my a je zcela zdravý, bez jakýchkoli omezení a může dělat jakýkoli sport, jakkoli se pohybovat a zkrátka nemít žádné omezení. A na to právě v naší expedici chceme poukázat. My to životní štěstí, že jsme zdraví, máme. Ale co ti, jejichž životní příběhy tak hezké a „bezstarostné“ nejsou? Osud nám pomohl potkat 3 konkrétní osoby, kterým jsme se rozhodli jejich život vylepšit, zpříjemnit, zkrátka alespoň nepatrně pomoci.

  1. Karel Davídek, 38 let: do 21 let naprosto zdravý mladý muž. V 21 letech, po třetím skoku do koupaliště, u dna narazil na traverzu, zlomil si 7. obratel a rázem z něj byl kvadraplegik. Ale díky rehabilitacím v Kladrubech a osobnímu přístupu k životu a rehabilitacím, dokázal rozhýbat ruce a v současné době je adeptem na Paralympiádu v roce 2020 v Tokiu, a to v lukostřelbě, kategorie V1.
  2. Michal Vimmer, 18let: do 8 let naprosto zdravý, v 8 letech mu praskla céva v hlavě, vrozená vada, kdy následná diagnóza zněla, „pravostranná hemiparéza“, tedy zcela ochrnutá pravá polovina těla. Opět díky rehabilitacím dokázal pravou část těla natolik rozhýbat, že v současné době má šance dostat se na Paralympiádu v roce 2020 do Tokia, a to ve vrhačských sportech, hod diskem a vrh koulí a to v kategorii F37.
  3. Linda Barnová, 8 let: V 17 měsících první operace mozkového nádoru, kdy v letošním roce 2018 musela na druhou operaci, která byla tentokrát provedena při vědomí holčičky. Neskutečná bojovnice, plná života, radosti a dětského štěstí. Má ráda psy, koně, ráda běhá. Je prostě skvělá!

Během, chceme poukázat na to, že nežijeme jen v krásném světě plném zdravých lidí, ale že jsou i různé nemilé osudy. A právě naši 3 stateční, kteří mají chuť a sílu, těmto životním nástrahám čelit a bojovat s nimi, si zaslouží naší i vaší pozornost. A my jim s tím chceme pomoci.

Proto jsme založili transparentní účet (https://www.csas.cz/cs/transparentni-ucty#/000000-3113822063/Bc.-Zdenek-Benes), na který mohou lidé posílat jakékoli finanční částky.

Tento bude zpřístupněn do konce června 2018. Po uzavření účtu bude vybraná částka rozdělena na třetiny, kdy peníze mají všem pomoci žít dle svých možností spokojený a plnohodnotný život a v případě našich nadějných Paralympioniků, těmto pomoci dosahovat lepších výsledků a skutečně reprezentovat naší republiku v Tokiu roku 2020. Linda a její maminka si sami rozhodnou o využití námi vybrané částky.