BAROKO ULTRA 100 km


Vážení přátelé, kamarádi, běžci,

myslíme si, že přišel čas, abychom tratě Barokomaratonu rozšířili o další, a to běh na 100 km. Zatímco sprinteři u nás mohou už pár let soupeřit na tratích 10 a 21 km a maratonci jsou u nás doma, tímto rozhodnutím bychom rádi vyhověli také vytrvalcům, kteří si chtějí své hranice posunout ještě dál a maraton se pro ně stal „pouhou“ přípravou na něco intenzivnějšího.

Zároveň tak můžeme naplnit původní představu, kdy jsme trať maratonu chtěli dovést až do Rabštejna. Nyní se konečně pokocháte nejen krásou a okolím tohoto historického městečka, ale zavedeme vás až k bájnému vrchu Vladař nedaleko Žlutic, kde do běžecké formy ladí své koně i žokej Váňa. Po pomyslné otáčce proběhnete přes Chyši, kde bohužel asi nebude čas na návštěvu zámku a přilehlého pivovaru. Než se vrátíte zpět k Rabštejnu, vyběhnete se podívat na přírodní zajímavost v podobě kamenných viklanů U Sklárny. Následuje delší seběh a v údolí řeky Střely vás čeká romantická pěšina, která se u Čoubova mlýna spojí s tratí klasického maratonu, a kromě jednoho „odskočení“ před Žebnicí pokračují až do cíle v Plasích společně.

Přestože trať vede z velké části po turistických značených cestách, bude po celé délce označena fábory a na odbočkách a křižovatkách také šipkami s logem BM. V noční části budou na trati navíc reflexní pruhy.

Pro potřeby případného občerstvení budou k dispozici bufety vzdálené od sebe cca 20km. Jejich podrobnější časoprostor bude zveřejněn na www.barokomaraton.cz před startem závodu.

Těšíte se? My taky!